Airco reparatie door onze specialisten

Heeft u last van een slecht werkende of defecte airconditioning? Bij Aircotime begrijpen we hoe vervelend dit is. We geven u graag meer informatie over mogelijke oorzaken en hoe u dit zelf oplost. Weet u met deze informatie het probleem niet op te lossen? Dan komen onze STEK-gecertificeerde vakmensen bij u thuis langs om hem te repareren. Dankzij hun uitgebreide kennis over aircoproblemen vinden ze snel een oplossing, waardoor u snel weer geniet van een prettig binnenklimaat.

Waarom doet mijn airco het niet?

Een niet of slechtwerkende airco hoeft niet kapot te zijn. In veel gevallen lost u het probleem met de meest simpele oplossingen weer op. Hieronder een aantal voor de hand liggende oorzaken, waardoor uw airco het niet doet:

Waterafvoer verstopt

Split-unit airco’s voeren het condenswater af via een afvoerslang. Als deze verstopt raakt kan dit leiden tot een slecht functionerende airco. Check dus met enige regelmaat of de slang nog vrij is.

Bij mobiele airco’s komt het condenswater in een bak. Het is belangrijk deze te legen wanneer het lampje dit aangeeft.

Er zit vuil in de filters

Vuil in de filters zorgt voor een minder goede luchtcirculatie in de ruimte. Zorg daarom dat u eens in de 4 maanden de filters reinigt volgens de instructies van de gebruikshandleiding. Onze specialisten maken de filters ook schoon tijdens de onderhoudsbeurt.

Verkeerde temperatuursinstelling

Het is belangrijk om in de gaten te houden of u de juiste temperatuur heeft ingesteld. Als u de ruimte gaat verkoelen, moet de temperatuur lager ingesteld staan dan de huidige temperatuur in de ruimte. Bij het verwarmen van de ruimte moet de airco logischerwijs hoger staan dan de temperatuur in de ruimte.

Te hoge luchtstroom

Zorg altijd dat ramen en deuren gesloten zijn als u de airco inschakelt. Als deze open staan ontstaat er een te hoge luchtstroom, waardoor de warme of koude lucht uit de airco te niet gaat.

Koelvloeistof is op

Uw airco verbruikt koudemiddel om de ruimte op gewenste temperatuur te brengen. Als dit middel op is koelt de airco minder goed of zelfs helemaal niet. Het is verboden dit middel zelf bij te vullen. Schakel daarom altijd een van onze specialisten in.

Storingen

Als uw airco niet goed functioneert is dit in sommige gevallen het resultaat van een storing. Op uw afstandsbediening of het paneel van de airco verschijnt dan een storingscode. Op internet vindt u gemakkelijk een overzicht van alle storingscodes. Neem contact met ons op als u de storing niet zelf kunt verhelpen.

Is de koelvloeistof van uw airco op of is het u niet gelukt om de storing van uw airco zelf te verhelpen? Neem dan contact met ons op via de onderstaande button, zodat een van onze specialisten bij u thuis langskomt.

Technische problemen aan uw airco

Als de bovengenoemde oorzaken niet het probleem zijn, is het mogelijk dat er een technisch probleem aanwezig is of dat uw airco kapot is. De meest voorkomende storingen en problemen zijn:

Kapotte airco ventilator

Als de ventilator kapot is koelt uw airco niet meer, omdat de warmte uit de ruimte niet overgedragen wordt aan de warmtewisselaar.

Defecte airco compressor

De compressor is in feite de motor van uw aircosysteem, omdat het de koelvloeistof rondpompt tussen de warmtewisselaars. Als dit onderdeel kapot gaat, doet uw airco niets meer. De compressor gaat vaak kapot als gevolg van slijtage of een tekort aan koelvloeistof.

Lekkende airco

Het is ook mogelijk dat uw airco lekt. In het geval van een waterlek komt dit vaak door een vervuilde afvoer. Dit is erg eenvoudig op te lossen door de afvoer te reinigen. Als uw airco koelvloeistof lekt, is het belangrijk dat u contact met ons opneemt.

Is uw airco defect of heeft hij een lek? Maak dan een afspraak voor een reparatie door contact met ons op te nemen via de onderstaande button.

Aan welke merken voeren we reparaties uit

Onze airco specialisten zijn gespecialiseerd in het uitvoeren van reparaties aan airconditioners van de merken die we bij AircoTime aanbieden. Dit zijn:

Kosten van een airco reparatie

Aan het laten repareren van uw airconditioning zitten kosten gebonden. De standaard kosten bedragen € 65,-. Afhankelijk van de grootte van de reparatie kunnen de kosten hoger zijn. De eerste 5 jaar heeft u volledige garantie op onderdelen, dit rekenen we dus niet mee in de kosten.

Airco onderhoud laten plegen

Veel oorzaken van een slecht werkende of defecte airco zijn te voorkomen door iedere 2 á 3 jaar onderhoud te laten plegen aan uw aircosysteem. Onze specialisten voeren dan een volledige onderhoudsbeurt uit, inclusief het vervangen van kapotte of versleten onderdelen.

Contact opnemen

Heeft u een vraag of wilt u een afspraak maken voor een reparatie? Neem gerust contact met ons op door te bellen naar 06-13738887 of stuur een mail naar info@aircotime.nl. We helpen u graag verder!

Tijd voor een airco van AircoTime

We adviseren u graag welk aircosysteem – mobiel, single-split of multi-split – voor uw woning of bedrijf de beste keuze is. Neem gerust contact met ons op om te informeren naar de mogelijkheden. U kunt ook direct een offerte aanvragen, dan nemen we zo snel mogelijk contact met u op.