Aircosystemen

Bij Aircotime bieden we verschillende soorten aircosystemen en -modellen aan voor in huis, zoals in de slaapkamer, en voor bedrijfspanden. Van wand- en kanaalmodellen in een single-split of multi-split aircosysteem tot een compleet VRF systeem, voor welke toepassing u ook een aircosysteem zoekt, wij hebben het! Ontdek alles wat u moet weten over de verschillende aircosystemen en vraag direct een offerte aan!

Soorten airco’s

In ons assortiment vindt u drie soorten airco’s. Deze lichten we graag per soort toe, zodat u precies weet welke u nodig heeft!

Single split aircosysteem

Een single-split aircosysteem bestaat uit twee hoofdcomponenten: een binnenunit die we in een ruimte van uw woning plaatsen en een buitenunit die het grootste deel van het geluid en de warmte afvoert. Deze efficiënte setup is ideaal als u slechts één ruimte wilt voorzien van airconditioning, met bijvoorbeeld een wand-, vloer- of ander airco model. Dit type systeem staat bekend om zijn energie-efficiëntie en vermogen om een constante temperatuur te handhaven, wat zorgt voor optimaal comfort met minimale verstoring.

Single split aircosysteem, uitgebeeld als 1 binnenunit aangesloten op 1 buitenunit

Multi split aircosysteem

Een multi split-aircosysteem biedt een veelzijdige oplossing voor het koelen van meerdere ruimtes in uw woning of kantoor. We installeren tot wel vier binnenunits in verschillende ruimtes van uw woning en sluiten deze aan op slechts één buitenunit. Zo regelt u per kamer apart de temperatuur, wat zorgt voor een gepersonaliseerd comfort zonder de installatie van meerdere buitenunits. Deze systemen zijn bijzonder energie-efficiënt en ruimtebesparend, ideaal voor situaties waarin buitenruimte beperkt is.

Multi split aircosysteem, uitgebeeld als 4 buitenunits aangesloten op 1 binnenunit

VRF aircosysteem

Een Variable Refrigerant Flow (VRF) aircosysteem is een geavanceerde oplossing voor temperatuurregulatie in middelgrote tot grote gebouwen. Dit systeem bedient tegelijkertijd meerdere binnenunits, verspreid over diverse ruimtes, terwijl het slechts minimale energie gebruikt. Elk van de binnenunits stuurt u individueel aan, wat zorgt voor een optimale temperatuurcontrole en comfort in elke zone. VRF-systemen zijn bijzonder energie-efficiënt, aanpasbaar en ideaal voor complexe gebouwen met verschillende klimaatbehoeften. Vraag via de button direct een offerte aan voor uw VRF aircosysteem of neem contact met ons op!

Variable Refrigerant Flow (VRF) aircosysteem

Airco modellen

Op de drie soorten aircosystemen zijn diverse airco modellen aansluitbaar. Bij Aircotime leveren we vijf type airco modellen, waar we u per model graag meer over vertellen. Vind het perfecte airco model voor uw toepassing en vraag direct een offerte aan!

Wandmodellen

Een wandmodel airco is een compacte unit die we hoog aan de muur bevestigen, meestal boven het raam. Dit type is populair in zowel woningen als kleine kantoorruimtes, omdat ze effectieve koeling en verwarming bieden met een stille werking. De moderne wandmodellen in ons assortiment zijn vaak slank en esthetisch vormgegeven en beschikbaar in verschillende kleuren, zodat ze naadloos in uw interieur passen. Bovendien zijn ze zeer energie-efficiënt en uitgerust met handige functies, zoals luchtfiltering en -ontvochtiging.

Kanaalmodellen

Kanaalmodellen zijn geïntegreerd in het plafond of verborgen achter muren en verbonden via luchtkanalen. Deze systemen zijn ideaal voor een uniforme verspreiding van lucht in grote ruimtes of meerdere kamers tegelijk. Ze zijn, op de luchtuitlaten na, vrijwel onzichtbaar en maken minimaal geluid, waardoor vooral effectief zijn in ruimtes waar een onopvallende look is gewenst. Ze bieden hoogwaardige prestaties, uitstekende luchtverdeling en zijn bijzonder efficiënt in het handhaven van een constante temperatuur over grote gebieden.

Plafondmodellen

Plafondmodellen zijn airconditioners die we aan of in het plafond installeren, ideaal voor ruimtes met beperkte wandruimte, zoals kantoren of winkels. Het ontwerp maakt ze minder zichtbaar en zorgt voor een naadloze integratie, zonder visuele hinder. Deze units hebben de kracht om grote ruimtes efficiënt te koelen en te verwarmen, met een gelijkmatige luchtverdeling. Daarnaast zijn ze excellent in de effectieve handhaving van een constante temperatuur met uitstekende luchtstroming.

Cassettemodellen

Cassette airco’s installeren we meestal in het plafond en zijn daardoor, op het decoratieve frontpaneel na, onzichtbaar. Deze units zijn perfect voor commerciële ruimtes met een vierkante vorm, zoals kantoren, winkels of restaurants. Ze bieden een vierzijdige luchtuitstroom, wat zorgt voor een gelijkmatige verdeling van koele of warme lucht. Cassette units zijn krachtig, met de capaciteit om grote ruimtes efficiënt te klimatiseren zonder tocht of lawaai, wat bijdraagt aan een comfortabele omgeving.

Hoogwaardige aircosystemen van topmerken

Bij Aircotime bieden we alle bovenstaande airco modellen aan van gerenommeerde topmerken, zoals Mitsubishi Heavy Industries en Daikin. Of u nu kiest voor een wand-, plafond- of een van de andere modellen, de airco’s van deze merken staan garant voor kwaliteit en optimale prestaties bij koelen en verwarmen. Vraag via de button eenvoudig een offerte aan voor uw gewenste model(len) en geniet het hele jaar door van een gepersonaliseerd binnenklimaat!

Vraag een offerte aan

Logo van het aircomerk Mitsubishi Heavy Industries
Logo van het aircomerk Daikin

Contact opnemen met Aircotime

Heeft u een vraag over een van de aircosystemen of modellen in ons assortiment? Onze specialisten helpen u graag verder! Neem contact met ons op via 06 4811 0745 of stuur een e-mail naar info@aircotime.nl.

Tijd voor een airco van AircoTime

We adviseren u graag welk aircosysteem – mobiel, single-split of multi-split – voor uw woning of bedrijf de beste keuze is. Neem gerust contact met ons op om te informeren naar de mogelijkheden. U kunt ook direct een offerte aanvragen, dan nemen we zo snel mogelijk contact met u op.