Single split airco

Een single-split airco is de perfecte oplossing voor het koelen en verwarmen van een enkele ruimte. Of het nu gaat om uw woonkamer, slaapkamer of kantoor, met een single-split airco geniet u het hele jaar door van een aangenaam binnenklimaat. Bij Aircotime bieden we een uitgebreid assortiment aan hoogwaardige single-split airco’s van topmerken, zoals Daikin en Mitsubishi. Ontdek de voordelen van een single-split airco en vraag vandaag nog een offerte aan bij Aircotime.

Offerte aanvragen Bel: 0648110745

Single-split airco afbeelding

Wat is een single-split airco?

Een single-split airco bestaat uit één binnenunit en één buitenunit, perfect voor het koelen of verwarmen van één ruimte. Het systeem onttrekt warme lucht uit de binnenruimte en stuurt deze via de binnenunit naar een warmtewisselaar. De warmtewisselaar, gevuld met koelvloeistof, absorbeert de warmte en transporteert deze naar de buitenunit. Hier voert het de warme lucht af naar buiten en blaast de binnenunit gekoelde lucht terug de ruimte in.

Als u een ruimte verwarmt, draait dit proces om: de buitenunit onttrekt warmte aan de buitenlucht en transporteert deze via de koelvloeistof naar de binnenunit, waar het systeem de warmte de ruimte in blaast. Dit maakt de single-split airco een veelzijdige oplossing voor zowel zomer als winter.

Vinkje afbeelding

Voordelen van single-split airco’s

Als u slechts één ruimte in uw woning of pand wilt verwarmen, is een aircosysteem met een single-splitconfiguratie een uitstekende keuze. Dit systeem biedt talloze voordelen die we voor u op een rijtje hebben gezet:

  • Efficiënt koelen en verwarmen: zorgt het hele jaar door voor een aangename temperatuur.
  • Energiezuinig: dankzij moderne technologieën bespaart u op energiekosten bij het verwarmen.
  • Compact en stil: neemt weinig ruimte in beslag en werkt vrijwel geruisloos.
  • Eenvoudige bediening: regel de temperatuur eenvoudig met een afstandsbediening of smartphone-app.
  • Verbeterde luchtkwaliteit: filters in de airco ontvochtigen en zuiveren de lucht, waardoor u altijd geniet van een frisse omgeving.
Huis afbeelding

Toepassingen van single-split airco’s

Single-split airco’s zijn veelzijdig en toepasbaar in verschillende omgevingen, zoals woningen, kantoren, winkels en kleine commerciële ruimtes. Of het nu gaat om het creëren van een aangename temperatuur in uw slaapkamer, het bevorderen van een productieve werkomgeving of het verbeteren van de winkelervaring voor klanten, een single-split airco biedt een efficiënte en geruisloze oplossing.

Spaarvarken afbeelding

Voordelig verwarmen met een single-split airco

Met een single-split airco koelt u niet alleen een ruimte, maar verwarmt u deze ook voordelig. Dit systeem, ook wel een lucht-lucht-warmtepomp genoemd, haalt warmte uit de buitenlucht en verwarmt hiermee de binnenruimte. De buitenunit onttrekt warmte aan de buitenlucht en transporteert deze via leidingen gevuld met een speciale koelvloeistof naar de binnenunit. Hier geeft de binnenunit de warmte af aan de lucht in de kamer, wat resulteert in snelle en efficiënte verwarming van de ruimte.

Een single-split airco verbruikt elektriciteit, maar maakt vooral gebruik van de gratis beschikbare warmte uit de buitenlucht. Hierdoor is het een energiezuinige manier van verwarmen, wat resulteert in lagere energiekosten in vergelijking met traditionele verwarmingsmethoden, zoals elektrische kachels of infraroodpanelen.

Meer informatie

Single-split airco prijs

De prijs van een single-split airco varieert afhankelijk van het type systeem en het merk dat u kiest. Bij Aircotime bieden we een breed scala aan opties, zodat u altijd een airco vindt die past bij uw budget en wensen. Onze prijzen zijn inclusief levering en professionele installatie, zodat u zeker bent van een zorgeloze ervaring en optimaal comfort. Vraag via de button een offerte op maat aan voor airconditioning in uw woning!
Offerte aanvragen

Meerdere ruimtes in uw woning verwarmen? Kies voor de multi-split airco of een combinatie

Wilt u meerdere ruimtes in uw woning efficiënt verwarmen en koelen? Dan is de multi-split airco de ideale keuze. Met één buitenunit die gekoppeld is aan meerdere binnenunits, heeft u controle over het binnenklimaat in verschillende kamers van uw woning. Dit systeem is perfect voor het gelijktijdig verwarmen van bijvoorbeeld de woonkamer, slaapkamers en kantoorruimte.

Een andere handige optie is een combinatie van een single-split en een multi-split aircosysteem. Dan installeren we beneden bijvoorbeeld een multi-split aircosysteem met meerdere binnenunits en boven een single-split systeem met één binnenunit. Dit is een handige optie als het lastig is om alle bedradingen naar één buitenunit te trekken.
Meer over multi split airco

Single-split airco kopen bij Aircotime

Bent u op zoek naar een betrouwbare en efficiënte single-split airco voor een ruimte in uw woning of pand? Bij Aircotime leveren we verschillende soorten single-split aircosystemen, zoals wand– en plafondairco’s, van topmerken, waardoor u altijd verzekerd bent van een hoogwaardig aircosysteem dat jarenlang meegaat. Onze deskundige monteurs zorgen voor een vakkundige installatie en bieden uitgebreide onderhoudsdiensten, zodat uw airco altijd optimaal presteert. Vraag direct een offerte aan via de button of neem contact met ons op!

Offerte aanvragen Bel: 0648110745

Heeft u een vraag? Neem contact met ons op!

Wilt u meer weten over onze single-split airco’s of advies van onze experts? Neem dan contact met ons op via 06-48110745 of stuur een e-mail naar info@aircotime.nl. We helpen u graag verder!

Tijd voor een airco van AircoTime

We adviseren u graag welk aircosysteem – mobiel, single-split of multi-split – voor uw woning of bedrijf de beste keuze is. Neem gerust contact met ons op om te informeren naar de mogelijkheden. U kunt ook direct een offerte aanvragen, dan nemen we zo snel mogelijk contact met u op.