3 voordelen van een airco

Mensen voelen zich prettig bij een bepaalde temperatuur en vochtigheidsgraad en leveren daarbij de beste prestaties. Dankzij  airconditioning worden deze twee variabelen beheersbaar. Een constante, gewenste temperatuur maakt het verblijf in een ruimte aangenaam. Belangrijker nog is het vochtigheidsgehalte. Ons lichaam staat warmte af door uitstoot van vocht. Als de omringende lucht verzadigd is, krijgt ons lichaam problemen met de warmteafgifte, waardoor een benauwd gevoel ontstaat. Airconditioning zorgt niet alleen voor verkoeling tijdens warme dagen maar ontvochtigt tevens de lucht waardoor een aangenaam binnenklimaat ontstaat.

Comfort in de zomer

Iedere zomer opnieuw worden we geconfronteerd met extreem warme dagen, vaak in combinatie met een hoge luchtvochtigheid. Het is wetenschappelijk bewezen dat bij hoge temperaturen de menselijke productiviteit met 30% afneemt. Als naast de hoge omgevingstemperatuur ook de relatieve vochtigheid te hoog is belemmert dit het welbekende transpireren, wat een onaangenaam gevoel tot gevolg heeft.

Verwarmen met uw airconditioner

Het warmtepomp systeem is gemaakt voor de toekomst. Door zijn energiezuinige werking kunt u in de winter voordelig verwarmen, zelfs bij een buitentemperatuur van -15 graden Celcius. De warmtepomp werkt op schone energie, omdat er geen gebruik wordt gemaakt van fossiele brandstoffen. Tevens levert de warmtepomp direct warmte, dit met een zeer hoog energierendement.

Ontvochtigen met uw airconditioner

Geniet naast de zomer en de winter van een comfortabel binnenklimaat. Op natte, herfstachtige dagen kunt u de luchtvochtigheid beheersen door middel van een aparte ontvochtigheidsfunctie op de airconditioner. U kunt dan onafhankelijk van de temperatuur de ontvochtiging inschakelen.

Tijd voor een airco van AircoTime

We adviseren u graag welk aircosysteem – mobiel, single-split of multi-split – voor uw woning of bedrijf de beste keuze is. Neem gerust contact met ons op om te informeren naar de mogelijkheden. U kunt ook direct een offerte aanvragen, dan nemen we zo snel mogelijk contact met u op.